Elite Vejvalg

Nordjysk 2-dages: ”Selvstændig orientering hele vejen – næsten da…”

Efter en pause fra Nordjysk 2-dages, der har været aflyst grundet corona, kunne vi i starten af marts igen løbe orienteringssæsonen i gang med konkurrencer i de nordjyske klitterræner. Arrangørerne kunne prale med lige knap 1500 løbere, der kom fra nær og fjern for at nyde o-løb af høj kvalitet – det tilmed i strålende forårsvejr. En af dem var D21-løberen Josefine Lind, der traditionsfast deltager i den nordjyske konkurrence, og i år var ingen undtagelse. Læs med her, hvor hun fortæller om sit løb til mellemdistancen i Kirkemilen, hvor hun vandt stort på trods af mange måneders pause fra o-løb i terræn.

Af Josefine Lind

Hvert år bliver sæsonen for mit vedkommende skudt i gang med Nordjysk 2-dages. To gode konkurrencer, hvor der ofte løbes i krævende klitterræner, og hvor man kan få god feedback på, hvor god ens fysiske form er efter mange måneder med tung vintertræning.

Min optakt til løbet

I år fokuserer jeg på sprintorientering, da der til VM udelukkende er sprintdiscipliner. Derfor havde jeg besluttet kun at løbe mellemdistancen om søndagen, og løb i stedet nogle intervaller på sti om lørdagen, mens andre kæmpede sig igennem en krævende langdistance i Højengran. Gennem vinteren har jeg grundet min sprintsatsning prioriteret at løbe mange kilometer på hårdt underlag, hvorfor jeg kun i meget begrænset omfang har løbet i terræn. Det er måske blevet til tre orienteringstræninger i terræn henover efteråret og vinteren, og jeg var derfor spændt på, hvordan kroppen ville reagere på det til tider tunge terræn ved Skagen. For at forberede mig teknisk til mellemdistancen havde jeg kigget lidt kort fra tidligere konkurrencer i Kirkemilen. Derudover kiggede jeg på trackingen fra lørdagens langdistance, hvor jeg kunne konstatere, at hvis man minimerede sine fejl, så kunne man komme igennem banen med et godt resultat. Min plan var derfor at lade teknikken styre hele vejen. Jeg skulle tage et stop, hvis jeg var på bagkant og ikke havde styr på kurvedetaljerne.

Josefines bane til Nordjysk 2-dages, med vejvalg.

Mit løb

Jeg vælger at løbe sikkert til post 1, og derfor løber jeg højre rundt på stien. Jeg ville gerne sikkert ind på kortet og ind i rutinen igen. Fra post 1-4 orienterer jeg godt og kontrolleret og løber og plukker hver detalje. På vej til post 5 indhenter jeg Mathilde Smedegaard Madsen, som startede to minutter før mig. Jeg kan mærke, at det stresser mig lidt, da jeg helst gerne bare vil løbe mit eget kontrollerede løb. Jeg laver derfor en mindre fejl til indløbet til post 7. På vej til post 8 er jeg på bagkant og har ikke en plan for strækket. Jeg tøver derfor meget over mod posten, hvorfor Mathilde kommer foran igen, fordi hun tager et bedre vejvalg. Fra post 10-15 prøver jeg at få fokus tilbage til min plan, som er at løbe selvstændig orientering og hele tiden lade teknikken styre. Jeg laver nogle mindre retningsfejl, men får rettet op på fejlene, før de bliver store. Da jeg løber til post 16, er jeg opmærksom på, at dette er et krævende stræk. Jeg vælger derfor at gå ned i tempo og orientere fra detalje til detalje helt ind i posten. På vej til post 17 overhaler jeg endnu en af mine konkurrenter. Dette påvirker mig igen mentalt til post 18, hvor jeg igen får taget en skæv retning ind til posten, hvilket resulterer i, at jeg kommer ud på stien og må bagom ind til posten. Derfra handler det bare om at få brugt de sidste kræfter frem til mål.

Jeg er tilfreds med, at jeg får minimeret mine fejl på banen. Jeg har flere gode tekniske passager undervejs, men samtidig er der også nogle ting, som jeg skal hjem og arbejde videre med. På trods af en begrænset mængde af løb i terræn over vinteren, får jeg alligevel presset mig selv fint undervejs, og jeg er glad for, at jeg starter sæsonen med en sejr, hvilket jeg på ingen måde havde regnet med. Nu skal jeg hjem og arbejde videre med det fysiske, tekniske og mentale, så jeg kan stå helt skarpt til sommerens vigtige konkurrencer.

Resultat – D21 Elite, 4,7 km

   1. Lind Josefine                                     OK GORM                           33:45          

   2. Simonsen Annika                         FIF Hillerød                        35:50    +02:05

   3. Madsen Mathilde Smedegaard        Søllerød OK                        36:39    +02:54

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s