Østkredsen Træning

Orienterings-Teknik Østkredsen får lov til at leve videre

I cirka et år har Orienterings-Teknik Østkredsen (OTØ) eksisteret som et åbent træningstilbud til alle, der har haft lyst til at benytte sig af det. Træningskonceptet, der opstod som efterfølgeren til Corona Cup, er nu blevet evalueret og får lov til at leve videre til glæde for de sjællandske klubber.

Af Iben Valery

Siden starten af 2021 har Orienterings-Teknik Østkredsen (OTØ) været et træningstilbud til klubberne på Sjælland og andre, der har haft lyst til at benytte sig af det. Træningstilbuddet, som er en videreudvikling af Corona Cup, har vist sig at være en succes, og mange har i tide og utide benyttet sig af banerne, der er tilgængelige for download online. På kredsbestyrelsesmødet i november besluttede man derfor at lade OTØ, der indtil nu har kørt i en prøveperiode, leve videre.

Et stort arbejde

Fra den 1. maj – 31. oktober 2021 har der været 2900 unikke brugere, som har downloadet kort fra o-teknik.dk. Det giver et gennemsnit på 149 brugere om ugen, hvilket er overraskende mange, siger den ene af de to banelæggere, Jonas Falck Weber. Sammen med sin bror Lasse Falck Weber sørger han for, at der er en ny kvalitetstræning hver uge, som er tilgængelig en måned ad gangen.

Træningerne tager udgangspunkt i TBU-bogen for at understøtte forbundets ambitioner om at uddanne børn og unge, og intentionen er, at klubberne kan bruge OTØ som klubtræning, så de ikke behøver at bruge tid på at lave træninger selv.

For at det kan lade sig gøre, har det været et ønske fra klubberne, at planen over OTØ-træninger rækker lang tid frem, og det har teamet bag OTØ forsøgt at imødekomme.

Kalenderen for 2022 er lavet og offentliggjort, men den helt store barriere er, skovtilladelser der skal gives af Naturstyrelsen, og den tilladelse kan først gives, når banerne er lavet. Derfor er planen kun foreløbig og med en forventning om, at træningerne bliver godkendt.

Den barriere er holdet bag OTØ dog i gang med at få nedbrudt, da de arbejder på at få en årsaftale i hus om, at Naturstyrelsen forhåndsgodkender kalenderen.

En økonomisk kamp

Indtægterne og antal downloadede kort stemmer dog ikke overens, og det tyder på, at der desværre er flere, der glemmer at betale, når de downloader kort. Startafgiften, som er 25 kroner, dækker udgifter til banelægning, drift, brug af kort og et støttebeløb til DOF.

En mulighed, der har været oppe og vende, er en betalingsmur, man skal igennem for at kunne downloade kort. Men det er også en ærgerlig retning at bevæge sig i, mener Jonas Falck Weber. Han opfordrer derfor til, at man husker at overføre det beskedne beløb, når man benytter tilbuddet.

Tidligere har der været tale om, at klubberne skal kunne købe abonnement, så deres medlemmer frit kan bruge OTØ-træningerne – en løsning, der stadig er under udvikling. Ambitionen er, at det i sidste ende er klubberne, der finansierer OTØ, og at der i fremtiden kan være råd til, at OTØ har egne postskærme, Condeslicens osv.

OTØ træningerne er åbne for alle og kan findes på o-teknik.dk. Der er altid fire tilgængelige træninger ad gangen, og der er poster i skoven, så de kan løbes, når det passer dig.

Statistik over OTØ fra 1. maj – 31. oktober

2900 unikke brugere

324 klik på ”hent kort” pr. træning i gennemsnit

33 upload på O-track pr. træning

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s