Østkredsen Bredde Inspiration

CoronaCup bliver til O-Teknik Østkredsen

I lang tid har orienteringsløbere på Sjælland haft glæde af CoronaCup, der for mange har været en erstatning for de aflyste konkurrencer i 2020. På baggrund af succesen er det nu besluttet, at CoronaCup skal blive til det nye koncept O-Teknik Østkredsen – et træningstilbud til alle sjællandske klubber og individuelle løbere.

Af Iben Valery

Da corona meldte sin ankomst i Danmark, gik der ikke mange dage, før konceptet CoronaCup opstod. Bag idéen stod blandt andre den konkurrencehungrende orienteringsløber Tim Falck Weber, som ikke kunne forlige sig med tanken om en længere periode uden hverken træning eller konkurrence. Hurtigt fik han og familien oprettet facebookgruppen ”CoronaCup – Individuel konkurrencetræning”, som voksede sig stor og i skrivende stund tæller 860 medlemmer. Kernekonceptet med print-selv-baner og resultatlister via O-track blev populært – så populært, at det er kommet for at blive og nu skifter navn til O-Teknik Østkredsen (ØTO).

Et pilotprojekt

Det eneste klubberne skal gøre er, at de skal printe kort og sætte en begynderbane op. De skal ikke tænke på noget andet, fortæller Jonas Falck Weber (Tisvilde Hegn Orienteringsklub), som er én ud af de tre trænere i OTØ-projektet. Sammen med broderen Lasse Falck Weber (Tisvilde Hegn Orienteringsklub) står han for banelægning, skovtilladelser, opslag på Facebook og O-track, mens den sidste mand i trænerteamet, Theis Munktved (Allerød OK), står for udsætning og indsamling af poster.

Idéen om at tilbyde kvalitetstræning på tværs af klubberne som en fast ting, når corona forhåbentlig ikke er her længere, blev taget op på Østkredsens klubledermøde i starten af året. Det blev her besluttet, at projektet OTØ kunne iværksættes af klublederne med midler fra Østkredsens venner, og det har nu været i gang siden 1. april 2021.

På o-teknik.dk viser kortet i venstre side af skærmen, hvilke træninger man kan printe kort til og løbe, når man har lyst.

Fast tilbud til klubberne

Hver gang den enkelte klub skal lave træning, er der mange ting, der skal falde på plads. Ofte træner klubberne i de samme skove, og det er et stort arbejde at lave én træning, som relativt få mennesker løber. Opfordringen fra trænerteamet lyder derfor, at orienteringsklubberne kan bruge OTØ-træningen som deres faste klubtræning og på den måde slippe for at skulle tage stilling til banelægning, postudsætning, skovtilladelse osv.

Hver uge tilbyder trænerteamet en ny træning, som hænger i skoven en måned frem. Der er altså fire træninger ad gangen, som de sjællandske klubber kan benytte. Der bliver lavet tre svære baner med og uden moment, og der bliver derudover lagt baner som forslag til mellemsvær og begynder/let bane, som klubberne selv skal sætte poster ud til.

Banerne bliver lagt på O-track, hvor det er muligt for løberne at sammenligne vejvalg med endnu flere deltagere fra andre klubber og på den måde få mere ud af træningen.

Fremtidsudsigter

Selvom der er udviklet på konceptet siden CoronaCup opstod, så bliver der ikke gået på kompromis med, at træningerne skal være lette at tilgå. Derfor er hjemmesiden o-teknik.dk, der gik i luften i starten af maj, udviklet med fokus på enkelthed. Her kan man se de tilgængelige træninger og downloade dem direkte fra hjemmesiden.

Træningerne bliver hver gang lavet med fokus på et moment, og det er intentionen, at der på sigt kommer en plan over træningerne, sådan at klubberne på forhånd ved, hvad de kan se frem til.

Derudover er det tanken, at pilotprojektet, som løber indtil 31. december 2021, skal udvikles til, at klubberne kan betale en form for abonnement for at få lov til at bruge træningerne. Lige nu under opstarten kan der betales en individuel brugerbetaling på 25 kroner til dækning af udgifterne, hvoraf 5 kroner går til DOF.

Vil man blive opdateret på, hvilke træninger der er tilgængelige, kan man følge med på Facebooksiden: ”O-Teknik Østkredsen”.

Kort om O-Teknik Østkredsen (OTØ)

OTØ er en viderebygning af konceptet CoronaCup – en serie af orienteringsløb, der startede op i forbindelse med, at landet lukkede ned.

Projektet skal i første omgang løbe i 8 måneder fra 1. april 2021 til 31. december 2021.

Der laves hver uge en ny træning, som er tilgængelig i cirka fire uger.

Som udgangspunkt foregår træningerne i Nordsjælland, men der vil også være træninger på resten af Sjælland.

1 kommentar

  1. Hej, Jeg hedder blassius fra Køge ok, jeg har køb en baner til ravnholm skov men der stå mange baner på den hjemside men no man trække på kort der er kun 3 kort tilsyn. kan du hjælp mig med det. jeg allerede betalt 50 kr for 2 træning. min tlf:61606911

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s